COLLECTIE

ONTWERPER

MET een PASSIE

VOOR PLANNING EN

EFFECTIVITEIT

 

 

'Als mijn ouders vroeger ’s ochtends vroeg beneden kwamen begroette ik hen vanuit mijn ‘atelier’ aan de eettafel. Sindsdien dekt mijn moeder ’s avonds de ontbijttafel voor een gegarandeerde ontbijt plek. Mijn creativiteit was zichtbaar op zeer jonge leeftijd. Daarom was het geen verrassing dat ik van ‘mijn hobby mijn beroep’ wilde maken.

 

STUDIE

Eenmaal gestart aan vormgevingsopleiding het CIBAP in Zwolle zat ik op mijn plaats. Een tijd waarin ik veel heb kunnen experimenteren met verschillende kunstvormen en creatieve vakken. Klaargestoomd voor een volgende stap begon ik aan mijn volgende opleiding aan de Design Academy in Eindhoven. Hier heb ik mijzelf ontwikkeld op het gebied van kleur, vorm, materiaal en product- en conceptontwikkeling.

 

HEMA ONTWERPWEDSTRIJD

In 2013 deed ik mee aan de HEMA Ontwerpwedstrijd. Een begrip binnen mijn branche. Ik loste met mijn ontwerp ‘bijdehandje’ een dagelijks probleem op. Een eenvoudige oplossing met een pakkende naam leverde mij de 2e plaats op. HEMA, het merk dat ik altijd al fascinerend heb gevonden opende plots haar deuren en daar ben ik vol plezier in gestapt.

 

Een half jaar heb ik als stagiaire op de ontwerpafdeling gewerkt bij dit bijzondere Nederlandse merk. Tijdens en na mijn afstuderen deed ik veel als freelance ontwerper onder andere voor HEMA. Naast verschillende opdrachten besloot ik om projecten voor mijzelf op te pakken, waar mijn merk ‘Hoed van Cobus’ uit is voortgekomen.

 

HEMA

Na 1,5 jaar freelancen werd mij een functie als Concept Designer aangeboden. Met veel enthousiasme startte ik fulltime bij HEMA. Inmiddels loop ik er meer dan 6 jaar rond en heb ik veel ervaring opgedaan op ontwerp gebied en mij de commerciële denkwijze eigen gemaakt. Naast creëren kan ik intens genieten van snel schakelen, structuur aanbrengen en werkprosessen optimaliseren.

 

In een retail-bedrijf zoals HEMA veranderen de dingen vaak en snel. Mijn vlotte en effectieve manier van werken komt hier helemaal tot zijn recht. De afgelopen jaren heb ik veel verschillende collecties mogen neerzetten. De categorieën waar ik aan heb bijgedragen zijn: schrijfwaren, back to school, giftwrapping, partygoods, seizoen, gifting, gordijnen, bed en bad.

 

Zodra er meer dan één product is, ontwerp ik een totaal.

Mijn kracht ligt bij overzicht, zowel in vormgeving als werkwijze.'

 

INTERVIEW MET ELSJE OP RTL7

Een tijdje terug was ik, samen met mijn college Tamara van Geest te zien in het programma Business Class op RTL7 waar Suze ons interviewt. Je krijgt een kijkje achter de schermen bij HEMA. Ik vertel hoe de Back to School collectie tot stand is gekomen. Benieuwd hoe dat er uit ziet? 

BE A HAPPY PLANNER

 

Plan op een leuke manier jouw taken in en verwezenlijk jouw dromen. Houd meer dan alleen een bullet journal bij met het nieuwe assortiment. Onze levens worden steeds drukker. Middels deze collectie deel ik met jou verschillende handige en leuke manieren om grip te houden op het leven. 

 

schrijfwaren collecttie voor HEMA

back to school

 

Een tijdje terug was ik, samen met mijn collega Tamara van Geest te zien in het programma Business Class op RTL7 waar Suze ons interviewt. Je krijgt een kijkje achter de schermen bij HEMA. Ik vertel hoe de Back to School collectie tot stand is gekomen. Benieuwd hoe dat er uit ziet? 

marble & gold

 

cadeau collectie voor HEMA

fish friends

 

cadeau collectie voor HEMA

wenskaarten

 

wenskaarten voor Hoed van Cobus

illustrated animals

 

schrijfwaren collectie voor  HEMA

CADEAU VERPAKKINGEN

 

giftwrapping collectie voor HEMA

cosy dayS

 

feest collectie  voor HEMA

enjoy!

 

feest collectie  voor HEMA

CONTACT

Name  
E-mail  
Message